eAnatomi
KundserviceInformationGavekort
Följ oss i sociala medier
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
+45 2991 9911

eAnatomi_Location_12_030843.jpg

Välj rätt anatomisk plansch 


På eAnatomi hittar du många anatomiska planscher. Vi erbjuder planscher i olika storlekar, kvalitet, med olika illustrationer och inte minst olika nomenklatur/språk. 

När vi tänker på anatomiska planscher är det ofta först och främst en översikt över muskelsystemet som dyker upp i tankarna. Muskelplanscher visar det anatomiska system som folk kommer i mest kontakt med i vardagen, i samband med fysioterapi, massage och liknande. Därför är också muskelplanscherna bland de mest sålda av våra planscher. Det finns mängder av olika planscher som visar musklerna och alla typer är unika. På eAnatomi säljer vi främst två versioner, som båda omfattar både de ytliga och de djupare muskellagren:

Vi erbjuder en amerikanskproducerad muskelplansch som visar den ikoniska mannen med knutna händer. Denna planschen är nog den som flest människor känner igen, då den är med i en del filmer med scener från läkarkontor och liknande. Dessutom har många behandlare här i Norden också planscherna hängande på sina väggar. Planschen illustrerar hela muskelsystemet med två helkroppsfigurer sedda fram- och bakifrån med ena sidan dissekerad. Dessutom är mellangärdet, en fot och en hand illustrerade med fler detaljer. Amerikanska muskelplanscher som denna innehåller text på engelska och nomenklaturen inom anatomi på engelska skiljer sig från den på latin. Till exempel kallas M. Deltoideus för Deltoid m. på de amerikanska muskelplakaten. Även om man känner igen muskelnamnen är det alltså inte latin som används. Det kan skapa förvirring för studenterna när musklerna plötsligt står på olika språk. Och som de flesta studenterna är överens om är det mer än nog att lära sig anatomin på ett språk!

Den amerikanska muskelplanschen rekommenderas på grund av dess illustrationer som är detaljerade, lättigenkännliga och ikoniska.

Planschen produceras i fem olika versioner:
- Pappersplansch 51x66 cm
- Laminerad plansch med tillhörande svarta avtagbara lister 51x66 cm
- Plansch i tjock plast med två hål för att kunna hänga upp den
- Plansch med 3D relief, där illustrationerna är tryckta i plasten så konturerna är nedsänkta från bakgrunden
- Till sist en stor, riktigt fin version på 100x150 cm med två hål för att kunna hänga upp den.

Den andra av våra storsäljande muskelplanscher är ’Der Muskelsystem des Menschen’, som är tyskproducerad. Planschen tillverkas av ett mindre tryckeri i Tyskland och har funnits i många år. Stilen är äldre och har ett mera ’vintage’ uttryck en den amerikanska planschen. En annan skillnad är att illustrationerna är mindre detaljerade. Detta är den fördel för många, då de muskler som de flesta letar efter blir visade utan för många potentiellt störande detaljer runt omkring. Planschen visar en manskropp fram- och bakifrån med djupa och ytliga muskelgrupper på var sida om kroppen. Dessutom visas förstorade illustrationer av en hand och en fotsula. Nomenklaturen på denna planschen är, i motsats till den amerikanska versionen, på ren latin. Det är endast överskriften som är på tyska. M. Deltoideus kallas för M. Deltoideus och man undgår på det sättet att skapa språkförvirring, som den amerikanska versionen riskerar att göra.

Planscherna används ofta av massörer och behandlare som tycker om den lättöverskådliga stilen.

Den produceras i följande versioner:
- Pappersplansch 50x70 cm. Varunummer: PO04P
- Laminerad plansch med monterade svarta metallister 50x70 cm. Varunummer: PO04LAM
- Laminerad plansch med monterade svarta metallister 70x100 cm. Varunummer TA04LAM

Dessutom produceras planschen i en engelsk version om det föredras:
- Laminerad plansch med monterade svarta metallister 70x100 cm. Varunummer: CH04LAM

Generellt sett säljer vi flera olika planscher som täcker samma anatomiska område. På hemsidan är planscherna är uppdelade i kategorier efter ämne, så det lätt att hitta det man letar efter.

Våra anatomiska planscher kommer i flera serier. För att göra det lättare för dig som kund att hitta den storlek och kvalitet du önskar har vi gjort en guide till hur varunumren i varje serie ska tolkas, så det blir lättare att hitta vad du söker en i viss serie.

TA04LAM tolkas: storleken är 70x100 cm (TA), språket är tyska/latin (04) och LAM betyder laminerad med svarta metallister

PO04LAM tolkas: storleken är 50x70 cm (PO), språket är tyska/latin, (04) och LAM betyder laminerad med svarta metallister

9781587790362 eller 90362 betyder amerikanska planscher med storleken 51x66cm. Dessa planscher finns i olika material; papper, laminerade med svarta plastlister, tjock plastkvalitet med 3D-relief samt riktigt stora planscher. Det är viktigt att titta i beskrivningen för att se vilken typ av material planschen är gjord i.

AL100 omfattar planscher som är gjorda i vit plast i storlek 70x100 cm. Planscherna finns ofta på tre språk – tyska, engelska och latin.

AL510 omfattar laminerade planscher i storlek 50x70 cm med tillhörande svarta plastlister. Vissa planscher är gjorda i papper och varunumret efterföljs då av ett P (AL510P) Övriga varunummer betyder enstaka eller speciella planscher som inte är del av en större serie. 

Leverans 1-3 dagar
Frakt från SEK 66,-
14 dagars returrätt
Betala med kreditkort, EAN-nummer, faktura*
SSL-kryptering för trygghet och säkerhet online
Kontakt
eAnatomi ApS
Naverland 33-35
2600 Glostrup
Danmark
CVR: DK40362517
Telefon: +45 2991 9911
Ägare: Christian Birksø