Är du en student? Nu kan du bli ambassadör för eAnatomi – läs mer här
eAnatomi
Skelettmodell med muskelmarkeringar
Skelettmodell med muskelmarkeringar
Skelettmodell med muskelmarkeringar
Skelettmodell med muskelmarkeringar
Skelettmodell med muskelmarkeringar

Skelettmodell med muskelmarkeringar

Artikelnummer: 1013858
Kontakta oss för leveranstid
SEK 7142,50
Inkl. moms
(SEK 5714,00 Exkl. moms)
SEK 8186,25Inkl. moms

Detta skelett är utvecklat i naturlig storlek och illustrerar skelettmusklers ursprung och fäste med hjälp av färger. 


När skelettet är monterat på det medföljande stativet är det ca. 177 cm högt. Detaljnivån på benen är hög. I stort sett alla leder hålls ihop av metallspännen/metall, vilket gör ledernas rörlighet begränsad.


Skelettet vilar på ett robust stativ som har en 5-grenad fot med hjul vilket gör att det är lätt att flytta runt på. En genomskinlig skyddspåse påse följer med på köpet. Skelettet levereras nästan helt monterat och et tar endast några få minuter att montera ihop de få delar som levereras separerade från varandra. 


Skelettmusklers ursprung och fäste är markerade med röd respektive blå färg och är numrerade på skelettets vänstersida. Benen är också numrerade. En översikt med namn på ben och muskler följer inte med i paketet vid köpet, men kan laddas ned här på vår hemsida – se under produktbilderna till vänster.

Anatomiskt sett visar skelettet alla kroppens ben (inkl. tungbenet och sesamben). Brosk i över- och underkäke ses också. Kraniet kan skiljas från resten av skelettet och delas i tre delar (översta delen av kraniet, underkäksbenet samt resten av kraniet).


Detaljgraden på benen är hög. Stora som små anatomiska ”landmärken” visas – till exempel tuberculum majus och minus på humerus och linea aspera på baksidan av femur (lårbenet). Epifyslinjerna på över- och underextremiteter (armar och ben) visas också. 


Rörelsemässigt är modellen inte särskilt flexibel. Eftersom alla leder sitter ihop med metallspännen/metall, är rörelsemöjligheterna begränsade. Till exempel kan flexion och extension (böj och sträck) men inte rotation ses i knäleden.

Kliniskt sett är skelettmodellen perfekt till förståelse av de många sjukdomar där skelettet är involverat. 

Leverans 1-3 dagar
Frakt från SEK 70,-
14 dagars returrätt
Betala med kreditkort, EAN-nummer, faktura*
SSL-kryptering för trygghet och säkerhet online

Liknande produkter

Frakt från SEK 66,-
14 dagars returrätt
Snabb leverans
Kontakt